12.2.2010

ממתק שחיתות ב - 7 שכבות


כשענבל, פיית העוגיות, העלתה את המתכון הזה לא ציפיתי למשהו מיוחד..

מתכון שכולל מצרכים פשוטים- ביסקויטים, אגוזים, שוקולד ציפס,קוקוס קלוי וחלב מרוכז. וגם מהלך ההכנה עוד יותר פשוט..

הילדים שלי שלא הכי אוהבים אוכל ואמרו אייייכס אחד גדול למראה רשימת המרכיבים- אגוזים? קוקוס? חלב מרוכז? - זה לא נכנס לפה שלנו!!!

בכל זאת הכנתי... שיהיה משהו נחמד לשבת...

הריח שהתפשט במטבח שהאפייה החלה... אין איך לתאר, ריח מתוק.. ריח ניחוח פשוט ממיס לבבות.

הייתי צריכה לחכות שעתיים עד שהממתק יצטנן כמובן שלא היה לי סבלנות וחתכתי לי פרוסה קטנה. אווווח איזה טעים ברמות!!

השילוב של החלב מרוכז עם השוקולד יצר שכבה הדומה לטופי חלב.. עד שלא תנסו לא תדעו.

גם הילדים שלי שהריחו את הריח הניחוח העזו לטעום מהשחיתות הזאת ולא הצליחו להפסיק לנשנש, פשוט התמכרו לדבר הזה.

והנה המתכון לקוח מהבלוג שלה:

שחיתות בשבע שכבות

החומרים:

100 גר` פתיתי קוקוס, או קוקוס גס קלוי

115 גר` חמאה

140 גר` ביסקוויטים, טחונים לפירורים

125 גר` אגוזים, קצוצים היטב

200 גר` שוקולד צ`יפס מריר איכותי

100 גר` שוקולד צ`יפס לבן איכותי

100 גר` שוקולדצ`יפס קרמל (אפשר לוותר או להמיר בשוקולד לבן)

1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)

כלים:

תבנית 23X33 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

קולים את הקוקוס במחבת חמאה ללא שמן עד שמשחים יפה (אם משתמשים בקוקוס קלוי אין צורך,
אבל אפשר בהחלט להשתמש פשוט בקוקוס טחון רגיל).

ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים, עד שמצופים היטב

ומשטחים את התערובת על תחתית התבנית בשכבה אחידה.

מפזרים מעל את האגוזים, שלושת סוגי השוקולד צ`יפס בזה אחר זה, ולבסוף את הקוקוס הקלוי.

יוצקים את החלב המרוכז מעל בצורה שווה ואופים במשך 25 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

מצננים לחלוטין במשך כשעתיים, חותכים לפרוסות וזוללים!

מקור המתכון: Baking Illustrated

ולסיום

בלוג קנדי
גלי עורכת בלוג קנדי לכבוד חגיגות ה 100,000 ומחלקת פרסים ממש שווים.

אז מומלץ להרשם בבלוג שלה.. אולי תעלו בגורל? בהצלחה

תגובה 1: