26.6.2012

עוגת שוקולד...

אין יותר טעים מעוגת שוקולד, הפשוטה עם ריח של קקאו ומצופה בגנאש (שוקולד ושמנת)...
אבל לבתי הציליאקית זו בעייה...... כי אסור לה לגעת בקמח..

אמנם יש תחליפים כמו קמח קונדיטור/קמ"ח תפו"א ועוד אבל לקמחים האלה יש טעם לוואי והם לא תופסים גובה כמו בעוגה הרגילה.

והנה באה תמי הלא כי קולינריא שטורחת ומתאמצת רבות לטובת הציבור הציליאקי.. השנה היא הוציאה לשוק את קמח תמי המורכב מכל מיני קמחים . אמנם הקמח קצת יקר (25 שקל לקילו) אבל שלוקחים בחשבון קנייה של כל מיני קמחים  שאח"כ עלולים לשבת בארון ואף עלולים להתקלקל אז הקנייה של קמח תמי משתלמת.

השבוע ניסיתי את עוגת השוקולד עם קמח תמי. קיבלתי תבנית גדולה בגובה נורמלי והכי חשוב... ט..ע..י..ם!!!

ממליצה לנסות את המתכון הבא שכמובן הוא ללא גלוטן וגם ללא מרגרינה. אני לא מסתייגת כ"כ ממרגרינה אבל בעוגות אני אוהבת להשתמש בשמן כי אני חושבת שהעוגה יוצאת פחות דחוסה מאשר עם מרגרינה.

ממליצה להיכנס לבלוג של טעים ללא גלוטן.. אמנם היא משתמשת בהרבה שילובי קמחים אבל אם הם כבר בארון שלכם אז  הנה הפתרון ולא צריך לזרוק...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה